\ Καλαμαριά: Πάμε θέατρο; - Νέα προγράμματα από τον ''Ηλιάτορα'' για τα παιδιά με αναπηρία

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Καλαμαριά: Πάμε θέατρο; - Νέα προγράμματα από τον ''Ηλιάτορα'' για τα παιδιά με αναπηρία

//《ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ 》ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών.

Τα Σαββατοκύριακα στον "Ηλιάτορα" φτιάχνουμε τις καλύτερες παρέες!

Με πολύ αγάπη και διάθεση για να ανακαλύψουμε, να επικοινωνήσουμε, να αυτοσχεδιάσουμε, να εμβαθύνουμε, αλλά κυρίως να συνυπάρχουμε, να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε όμορφες παρέες! 

Κάθε Σάββατο στο χώρο μας θεατρικό παιχνίδι με την αγαπημένη μας δασκάλα Νικολέτα Καράνταη!

Με την συμμετοχή εθελοντών ξεκίνησε την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού κάθε Σάββατο από τις 18.30 έως τις 20.00 μ.μ και πιλοτικά κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα βάση του προγράμματος τους "Νοιάζομαι και Δρω " διαδραστικό παιχνίδι, δράσεις στο χώρο, επισκέψεις και συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου μας.
 
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα (πιλοτικά) δράση μέσα από το πρόγραμμα μας Νοιάζομαι και Δρω!ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την δημιουργία παρέας, την συμμετοχή στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην διασκέδαση(το πρόγραμμα περιλαμβάνει Κινηματογράφο, Θεατρική παράσταση, Εκδρομή, Αθλητισμός , Δημιουργική απασχόληση στο χώρο μας!)

Με την υποστήριξη και την βοήθεια όλων εσάς που προσφέρετε εθελοντικά!



Λίγα λόγια για τον ''Ηλιάτορα''

Ο《ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ 》ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών ιδρύθηκε το 2020, από γονείς και συγγενείς παιδιών με αναπηρία, στεγάστηκε το Σεπτέμβριο του 2022 στην Ν. Κρήνη και συγκεκριμένα στην οδό Λυκούδη 8 σε παλιούς χώρους ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ οι οποίοι παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο, ανακαινίστηκε με πολύ προσωπική και εθελοντική εργασία και δωρεές από όλων των ανθρώπων που πίστεψαν στο όραμα και στον σκοπό του Ηλιάτορα.

Σκοπός του Ηλιάτορα είναι να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισότερα προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία, που ως στόχο έχει την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία, την συμπερίληψη αλλά κυρίως την διασκέδαση και την δημιουργία παρέας και τα κατάφερε παρόλο τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, μια που το Σωματείο δεν χρηματοδοτείται από κανέναν φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο.

Η διεκδίκηση καλύτερης και απρόσκοπτης λειτουργίας των ειδικών εκπαιδευτηρίων κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, για την κατοχύρωση του Συνταγματικού δικαιώματος της εκπαίδευσης.
Η επιδίωξη για καλύτερη ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία που διαβιούν σε παντός είδους κλειστές ή ανοιχτές δομές.
Η συνεχής προσπάθεια για την ένταξη των ΑμεΑ στην εν γένει ζωή της κοινωνίας και στην παραγωγική διαδικασία.
Η διεκδίκηση βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ στα πλαίσια της ισοπολιτείας και της ισονομίας είναι οι στόχοι και οι σκοποί του 
''ΗΛΙΑΤΟΡΑ''