\ Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς υψώθηκε η Παλαιστινιακή σημαία


Ο Δήμος Καλαμαριάς είναι μέσα στους 30 Δήμους της Ελλάδας που σήμερα, στην επέτειο της Nakba, υψώνει την Παλαιστινιακή σημαία. Είναι ο μοναδικός Δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που εντάχθηκε σε αυτή τη σειρά δράσεων φέτος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στην 76η Επέτειο Μνήμης της Νάκμπα. 

Οι Δήμοι που συμμετείχαν ήταν: Ιλίου, Χαλανδρίου, Καισαριανής, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αγκιστρίου, ΔιστόμουΑράχωβας-Αντίκυρας, Νισύρου, Λίμνης Πλαστήρα, Πατρέων, Αγαθονησίου, Σερρών, Διρφύων-Μεσσαπίων, Γαύδου, Μυλοποτάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Νικολάου Σκουφά, Ικαρίας, Εορδαίας, Ιεράπετρας, Αγίου Βασιλείου, Ρόδου, Λοκρών, Δυτικής Μάνης, Καλαμαριάς, Μήλου, Τυρνάβου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας να υψωθεί η Παλαιστινιακή Σημαία στο κτίριο του Δημαρχείου τους ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Ο Παλαιστινιακός λαός τιμάει σήμερα την 76 η Επέτειο Μνήμης της Nakba ή της «καταστροφής» της 15ης Μαΐου 1948 και η ευγενής έκφραση αλληλεγγύης εδραιώνει τους ιστορικούς και μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και του Παλαιστινιακού λαού που βασίζονται στις κοινές αξίες της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Υπεράσπισης των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της Νομιμότητας». 

Οι Παλαιστίνιοι σε όλο τον κόσμο σηματοδοτούν την Ημέρα της Νάκμπα ή την «καταστροφή» κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, όταν πριν από 76 χρόνια 15.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 531 χωριά και κωμοπόλεις από τα 1300 ισοπεδώθηκαν εντελώς και όταν 750.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από τις πατρογονικές τους εστίες στην Παλαιστίνη. Κατά την περίοδο εκείνη, Σιωνιστικές συμμορίες λεηλάτησαν τα υπάρχοντα των Παλαιστινίων ενώ τους ανάγκασαν επίσης να αναζητήσουν καταφύγιο έξω από την Παλαιστίνη.


Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Μυσιρλής, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Ζαχαρία, την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ελπίδα Καλπίδου και την Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, Δήμητρα Τσαμποδήμου.
parallaxi