\ Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμαριά για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων - Ελέγχθηκαν 156 ανήλικοι

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμαριά για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων - Ελέγχθηκαν 156 ανήλικοι

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποίησε το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς.Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (04-02-2024), στην περιοχή της Καλαμαριάς, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς και ειδικότερα στην Πλατεία Δημαρχείου, στον πεζόδρομο Καλαμαριάς, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα γήπεδα στο πάρκο Αριστοτέλη και περιμετρικά του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, ελέγχθηκαν συνολικά 166 άτομα, εκ των οποίων 156 ανήλικοι (149 ημεδαποί-7 αλλοδαποί) και 10 ενήλικοι.


Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.