\ Καλαμαριά: Λέσχη ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής στο Remezzo

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Καλαμαριά: Λέσχη ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής στο Remezzo

Βιβλίο, παρέα και ανυπέρβλητη θέα. Το μοναδικό αυτό τρίπτυχο θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον οι Καλαμαριώτισσες και οι Καλαμαριώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, καθώς η «Παρέα του Βιβλίου» δίνει ραντεβού στο Remezzo.


Πρόκειται για την πρωτοβουλία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλαμαριάς που πλέον μετακομίζει στο εμβληματικό κτήριο στην παραλία της Αρετσούς, το οποίο άλλωστε η δημοτική αρχή της Χρύσας Αράπογλου έχει ήδη δεσμευτεί πώς θα μετατρέψει σε χώρο παιδείας και πολιτισμού, μεταφέροντας εκεί την Κεντρική Βιβλιοθήκη, σε ένα σχέδιο που θα καταστήσει την Καλαμαριά σημείο αναφοράς για τους βιβλιόφιλους και τον πολιτισμό.

H «Παρέα του βιβλίου» καλεί όλους όσοι αγαπούν τη λογοτεχνία και το διάβασμα να πάρουν μέρος στις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης, σε ένα μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς ξεκινάει τις δραστηριότητές της στο Remezzo. Αναγνωστήριο, Δημιουργική γραφή, Λέσχη ανάγνωσης, βιβλιοπαρουσιάσεις.

Το εμβληματικό κτήριο που αποτελεί τοπόσημο για την πόλη μας μετατρέπεται σταδιακά σε χώρο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ταυτόχρονα, η Κεντρική Βιβλιοθήκη μας με την τελική στέγασή της στο Remezzo θα αναβαθμίσει όλη την παραλιακή ζώνη και το θαλάσσιο μέτωπο.

Η Καλαμαριά διεκδικεί με αποφασιστικότητα τους ποιοτικούς ζωτικούς της χώρους» αναφέρει σχετικά με την πρωτοβουλία της «Παρέας του βιβλίου» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Θάνος Γιαννακός.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα στο χώρο του Remezzo. (Νικόλαου Πλαστήρα), τον συντονισμό της ομάδας θα έχει η συγγραφέας Αγγελική Παπαδοπούλου, ενώ η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ.

Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη για την λογοτεχνία αλλά και η προεγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα :

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdow7aVRA06vX…/viewform