\ Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα στο Δήμο Καλαμαριάς

Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα στο Δήμο Καλαμαριάς

//Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς


 

 Ήταν ένας στόχος που επετεύχθη. Το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» εγκαινίασε σήμερα το νέο του κτίριο επί της οδού Ησιόδου 10 στη Νέα Κρήνη, ανοίγοντας την αγκαλιά του σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 

«Είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω την πρόοδο. Βλέπω και συγκρίνω. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε κι εμείς, να δούμε πως ήμασταν πριν λίγο καιρό και πως είμαστε σήμερα. Εγκαινιάζουμε σήμερα το νέο κτίριο του Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, στην περιοχή της Νέας Κρήνης, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη αναβάθμισής της. Εδώ κατασκευάσαμε τις ράμπες και τα πεζοδρόμια πριν από λίγους μήνες, εδώ συνεχίζουμε με έργα ανθρωπιάς, πολιτισμού θα τα χαρακτήριζα και όχι μόνο υποδομής. Είναι έργα που δείχνουν ότι η Καλαμαριά στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες και κυρίως την πρόληψη, η οποία θα βοηθήσει όλη την κοινωνία μας, να μη ζήσει άσχημες συνθήκες, αλλά να τις προλάβουμε» τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος συνεχάρη τόσο την πρόεδρο του Κέντρου, Μπέττυ Σεμακούλα, όσο και τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν.

Ο νέος χώρος περιλαμβάνει δύο μεγάλες αίθουσες για ομάδες των είκοσι ατόμων η κάθε μία, μία μικρότερη για δέκα άτομα, μία αίθουσα συμβουλευτικής, γραφεία, wc για ΑΜΕΑ, ενώ είναι προσβάσιμος προς όλους.

«Είμαστε εδώ ζωντανοί, έτοιμοι, γιατί η ελπίδα αυτό είναι, ένα ζωντανό κύτταρο που δίνει ζωή, πολλαπλασιάζεται, αυτορρυθμίζεται, προσαρμόζεται. Ανυπομονούμε για την επόμενη μέρα. Γιατί θέλουμε να υπηρετήσουμε την τοπική κοινωνία, γι’ αυτό εξάλλου φτιάχτηκαν τα κέντρα πρόληψης. Είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση. Δεσμευόμαστε, κι εγώ ως πρόεδρος, ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται» δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», Μπέττυ Σεμακούλα, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά για να ολοκληρωθεί το έργο και να είναι έτοιμο να υποδεχτεί εκείνους που έχουν ανάγκη την ψυχική υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΝΤΡΟ Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ στέκεται δίπλα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πλάι στους ανθρώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εδώ και 25 χρόνια και στηρίζεται από τους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού.

Στα εγκαίνια του Κέντρου το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Κατερίνα Νοτοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι Αντιδήμαρχοι, Ναταλία Παντελίδου, Ιωάννης Πενόπουλος, Στέλιος Ματσαρίδης, Πασχάλης Λεμονής και δημοτικοί σύμβουλοι.